Haveservice & Græsslåning Slagelse
Græsslåning Slagelse
Alle elsker en smuk græsplæne og vejen til en smuk græsplæne er selvfølgelig med BC-Haveservice græsslåning i Slagelse. Vi forstår, hvor vigtig græsplænen er for dig, men vi forstår også godt at selve græsslåningen kan være enormt tidskrævende. Derfor står vi altid klar til at hjælpe dig med din græsslåning i Slagelse.
Hvordan får vi de bedste resultater med Græsslåning?
Når vi foretager græsslåning i Slagelse anvender vi vores erfaring, teknikker og ekspertise til at opnå de bedste resultater, men vi har hertil også nogle tips som du med lethed kan følge. Med sin egen have og græsplæne, er det af yderst vigtighed at man sørger for at slå græsset korrekt og på det rigtige tidspunkt. Om du har en lille eller stor græsplæne, så har selveste græsslåningen en stor relevans for om din græsplæne vil være flot at se på hele året. Derfor anbefaler vi at man anvender de helt rigtige teknikker.
Første tip: Undgå en for tæt græsslåning
Hvorfor bør man som haveejer med en græsplæne undgå en for tæt græsslåning? Det skyldes at, hvis man slår græsset for tæt vil du svække græssets rodnet, hvilket betyder at græsset svækkes. Når ens græsplænes rodnet er svækket vil det automatisk være mere sårbar over for diverse sygdomme, samt svagere stillet i perioder med tørke. Derfor har vi en god tommelfingerregel for at gøre det nemt at huske, hvordan du bør bære dig an for den ultimative græsslåning. Du kan påbegynde din græsslåning, hvis din plæne er omkring 4 – 5 cm højt, men her er det vigtigt at du ikke klipper for meget af græsset af på én gang. Hvis man gør det, så svækker du nemlig græsset for meget. Derfor bør du kun slå græsset ned til omkring 3 – 3,5 cm.
Tip nummer to: sørg for at slå græsset over flere omgange
Det er vigtigt at når du slår græsset, at du så sørger for at gøre det over flere omgange. Selvom du måske lige kommet hjem fra ferien, og det kan være fristende at slå plænen helt ned, så anbefaler vi at du lader være. Græsslåningen skal ske over flere omgange selvom at den er blevet langhåret at se på. Som tidligere nævnt er tætheden af din græsslåning vigtig, derfor bør du i starten af sæsonen hæve din klippehøjde for at tage mindst muligt af, af gangen. Det samme gælder ved slutningen af sæsonen, fordi her handler det om at sørge for at græsset har nok kræfter at tage af så den kan være modstandsdygtig over for den kommende koldere periode. Et lille ekstra tip på vejen er i forhold til tørkeperioder – her bør du også lade græsset få lidt ekstra længde, så det som tidligere nævnt kan være mere modstandsdygtigt over for tørken.
Tip nummer tre: Løs dine græsplæne problemer
Vi vil her i tip nummer 3 kigge på 3 typiske græsplæne problemer og hvordan du løser dem. Følg med og find løsningen til dine græs problemer.
- Hvad gør jeg, hvis jeg har ukrudt i min græsplæne?
Hvis du oplever den mere irriterende form for ukrudt, som vokser under græssets klippehøjde – ja så er der desværre ikke andet for, end at du er nødsaget til at grave ned under planten for at fjerne den helt. Det gælder for ukrudtsplanter som f.eks. mælkebøtter, vejbred, skræpper og tusindfryd. Hvis du derimod har ukrudt, som vokser i græssets klippehøjde, kan du nøjes med blot at slå dem ved græsslåningen. Ukrudt, der vokser i græssets klippehøjde er typisk storkenæb, fuglegræs og ærenpris.
- Hvis dit græs er vissent – hvad gør du så?
Med sommeren kommer der typisk perioder med hedebølger. Når hedebølgen rammer oplever mange ejere af græsplæner, at deres grønne områder pludselig ikke længere er så grønne. Det er helt ok, græssets farve kommer heldigvis igen når regnperioderne begynder, så bare rolig. Et tip er dog at anvender mikrokløvere når vi kommer hen i august, de er nemlig med til at give græsplænen en grønnere farve i længere tid når det bliver tørt.
- Hvorfor har min græsplæne gule pletter?
Oplever du gule pletter på din græsplæne imod slutningen af sommeren? Så er det typisk et tegn på at din plæne er inficeret med svampen rødtråd. Det skyldes typisk at din græsplæne mangler gødning, men bare rolig – det kan let løses. Sørg for at give din plæne gødning og en god huskeregel er at give den det som svarer til omkring 2,5 kg. pr. 100 m2. Gødningen bør gives i starten af august.
Kalender for græsslåning
- Januar – her vil din græsplæne typisk stadig være dækket af sne, men du kan så småt begynde at tælle ned mod havesæsonen.
- Februar – det er den måned vi kalder for forberedelses måneden. Det er her du bør planlægge din indsats for årets havearbejde. På den måde ved du præcist, hvad du skal have gjort og samtidig med finder du ud af om du har alt det udstyr du skal bruge. Hvis ikke så har du tiden nu til at få investeret eller opsøge hjælp hos en professionel haveservice udbyder
- Marts – Foråret er over os, men tiden er dog stadig ikke inde endnu for græsslåningen.
- April – Nu kan vi begynde at arbejde på plænen. Det anbefales dog stadig at man ikke begynder med at rive plænen eller slå den før at den er helt grøn. Når den grønne farve er begyndt at tage godt ved og din græsplæne er ved “vågne op”, så kan du med fordel gøde den lidt. En græsplæne skal helst gødes 3 – 4 gange i året.
- Maj – Tiden er inde til komme i gang med at få slået græsset. Græsset vokser meget i starten af den varmere sæson, hvilket betyder at græsset bør slås 1 – 2 gange i ugen. En god huskeregel er at, hvis plænen bliver over 5 cm, så bør du få bragt græsslåmaskinen ud og få klippet græsset.
- Juni – Her er det stadig vigtigt med jævnlige græsslåninger. Typisk i Danmark er vanding af græsplænen ikke en nødvendighed, men i juni måned kan vi godt til tider opleve tørkeperioder. Hvis du oplever tørkeperioder, så er det relevant og særdeles vigtigt at vande din græsplæne for at den ikke tørre ud. Når du vander græsset anbefaler vi at du gør det om aftenen, da det er varmere i løbet af dagen og meget af det vand du anvender til at vande græsset med vil fordampe i heden. Sidst, men ikke mindst bør du også gøde din græsplæne igen.
- Juli – Når vi rammer juli vil vi typisk se at sommerens varme endelig er trådt igennem. Det betyder også at du nu ikke behøver at slå din græsplæne helt så ofte. Netop fordi der typisk er mindre regn i de her perioder, og det er som tidligere nævnt, vigtigt at holde græsplænen stærk og modstandsdygtig. Huske at vande din græsplæne, hvis det er nødvendigt.
- August – Det er nu august og det er igen tid til at gøde din plæne. Her er det mest fordelagtigt at sørge for de rette omstændigheder før at du gøder. Det anbefales derfor at du venter med at gøde til at det er fugtigt vejr.
- September – Efteråret er over os og du vil typisk se at nedfaldne blade lander på din smukke græsplæne. Her er det vigtigt at du får fjernet de nedfaldne blade så de ikke kvæler din græsplæne. Det er bl.a. også en af de professionelle haveservices BC-Haveservice tilbyder.
- Oktober – Årets sidst græsslåning inden at vinteren træder ind. Her er det vigtigt at du sørger for at græsset ikke bliver kortere end 4 cm, så de græs er stærkt og modstandsdygtigt over for den kolde periode vi har i vente.
- November – Vinteren er over os og du bør lade din plæne hvile. Det er vigtigt at give græsplænen hvile helt indtil at vi møder foråret igen.
- December – Din græsplæne bør stadig hvile.
BC-Haveservice er din leverandør af professionel Græsslåning Slagelse
Efter du har læst ovenstående tips og tricks til, hvordan du bør håndtere din græsplæne vil du måske tænke “det har jeg slet ikke tid til” – jamen så er BC-Haveservice klar til at foretage græsslåning i Slagelse til dig. Vores fagmænd er professionelle og har flere års erfaring. Vi går højt op i have det mest uddannet personale så vi kan levere den bedste service til dig. Vi har udstyret klar til at ordne dine grønne områder og hjælper dig, hvad end om du er privat, erhverv eller en institution. Vi er din professionelle Gartner i København, anlægsgartner i glostrup og hele Sjælland.
Kontakt os nu på tlf.: +45 28 73 25 45 eller mail: bchaveservice@gmail.com